Firma frokostordning giver sundere personale
Hvis du arbejder i et firma uden en kantine, og I mindst er 10 personer, der spiser sammen omkring middagstid, så bør I absolut overveje at lave en firma frokostordning. Der er nemlig en del fordele med en fleksibel firma frokostordning for både firmaet og de ansatte. I denne artikel stilles der skarpt på både fordele og ulemper ved en firma frokostordning for dets medarbejdere.
De mange fordele ved en firma frokostordning
Prisen på en typisk firma frokostordning ligger på omkring 50 kr. pr. person pr. dag, hvor et cateringfirma kommer på et aftalt tidspunkt med mad til de ansatte i deres frokostpause. Fordelene ved en sådan firma frokostordning er disse:
- Man slipper selv for at stå for indkøb og at lave egen madpakke.
- Man får varierede og sunde retter hver dag.
- De ansatte rystes bedre sammen under måltidet.
- Prisen er lav, da beløbet er fuldt fradragsberettiget for firmaet.
- Mindre antal fraværsdage blandt personalet.
- Et sundt måltid styrker de ansattes arbejdsmoral og sundhed.
Ulemper ved en frokostordning
Der kan være nogle ulemper forbundet med en firma frokostordning, da helst alle skal deltage i ordningen. Der skal i hvert fald være omkring mindst 10 personer klar på samme tidspunkt, hvilket kan give problemer i virksomheder, hvor en stor del af de ansatte er ude at køre i frokostpausen.
Ved en firma frokostordning kan maden naturligvis komme som portionsanretninger, men undertiden kan der forekomme buffet anretninger, så det kan være upraktisk, hvis ikke alle spiser på samme tid.
I Søborg kan I få en firma frokostordning hos Jespers Torvekøkken, der netop leverer sunde og varierede retter til firmaer i lokalområdet, og de kan endda tage individuelle hensyn og levere disse former for mad:
- Økologisk
- Vegetarisk
- Kødfri
- Glutenfri
- Laktosefri
- Uden gris
I andre områder af Danmark er udvalget af cateringfirmaer måske mindre, og måske kan de ikke alle tilbyde samme fleksible ordninger.