Det kommer helt sikkert ikke som en overraskelse for dig, at det er vigtigt, at du får en god nattesøvn – og rigeligt af den. Alligevel kan det godt være svært at gennemskue for de fleste, hvordan de helt præcist får den der rigtig gode nattesøvn.

Vi giver dig her 3 simple råd til, hvordan du kan forbedre din nattesøvn – det er helt sikkert nemmere, end du lige går og tror.

Luft ud i soveværelset

Vejen til den gode nattesøvn bliver rent faktisk lagt, allerede inden du overhovedet har lagt dig i din seng. Og hvordan kan det så være? Tænker du måske. Men vores første råd lyder på, at du, cirka 10-15 minutter inden du planlægger at gå til køjs, skal åbne vinduet inde i soveværelset for at skabe gennemtræk.

Når der bliver lavet gennemtræk lige inden sengetid, vil luften helt automatisk være langt bedre for at sove i for dig. Og du kan tro, det er noget, der kan mærkes!

Du skal ligge ordentligt

Den gode nattesøvn kommer ikke ud af det blå. Du er nødt til at sørge for, at du ligger i en god seng, og at du har en god pude og dyne. Især din hovedpude har stor betydning for, hvor godt du ligger om natten.

Du skal gerne have en hovedpude, der giver dig god støtte hele natten, så du ligger godt gennem hele din nattesøvn. Hvis ikke din nakke og din krop generelt ligger godt, kan det mærkes den næste dag. Sørg derfor for, at du ligger ordentligt, hvis du vil være sikret den gode nattesøvn.

Læg mobilen fra dig

Det er for mange en vane lige at tjekke e-mails, nyheder eller de sociale medier, når de har lagt sig i seng – men det er faktisk en rigtig dårlig idé. Det stærke lys går ind og forstyrrer din hjerne og dermed din søvnrytme. Kigger du ind i en skærm inden sengetid, har det samtidig den negative effekt, at din hjerne bliver underholdt, og så falder kroppen ikke til ro, som den skal.

For at få en god nattesøvn anbefales det, at du ikke kigger på nogen skærm en hel time før, du går i seng. Prøv det, når du skal i seng i aften – du vil uden tvivl mærke en effekt. Din krop bliver træt på en helt anden måde, når den ikke forstyrres, inden du går i seng. Og det kan altså mærkes ved, at du vil have nemmere ved at falde i søvn, og at du generelt vil opleve en langt bedre søvn efterfølgende.