Pas på din ryg med en god seng

 

Godt en million danskere lider af rygsmerter, hvilket er en enormt stor andel af den danske befolkning. Disse rygsmerter kan dels skyldes en varig skade eller andre mén i forbindelse med en ulykke. De kan i høj grad også skyldes vores dårlig holdning – mange mennesker sidder i kontorjobs, hvor de sidder ned det meste af dagen og nemt kan have tendens til at synke sammen.

Derudover kan det også skyldes, at vores seng ikke er tilpasset vores behov, hvorfor det er enormt vigtigt at passe på sin ryg ved at vælge en god seng, der giver korrekt støtte og komfort. Dette er både vigtigt for at forebygge rygsmerter, men også for at lindre rygsmerter, hvis man allerede lider af det.

 

Tips til at købe en god seng

  • Køb ikke bare en seng, fordi den er på tilbud eller fordi en reklame hævder, at den er god for ryggen. En seng, der giver den optimale støtte og komfort er nøglen. Men det er vigtigt at huske, at folk har forskellige behov for støtte, hvilket vil variere afhængig af deres vægt og kropsbygning.

 

  • Udtrykket “ortopædisk” betyder generelt blot en ekstra fast seng. Det er ikke baseret på nogen medicinsk eller anden fælles standard. Fasthed er ikke prisbestemt, men komfort, luksus, holdbarhed og ekstra funktioner såsom indstillingsmuligheder kommer med en forhøjet pris.

 

  • Der er ikke én seng, der kan løse dine rygproblemer. Den bedste fremgangsmåde er at undersøge de forskellige muligheder grundigt, tage dig tid til at prøve dem og vælge, hvad du personligt finder støttende og komfortabelt, uanset etiketter eller endda pris.

 

  • Udvælg to til tre senge og prøv derefter at ligge i dem, i den position du normalt sover i. På den måde kan du forsøge at mærke dig frem til, hvilken seng der giver den bedste støtte.

 

  • En større seng vil være til gavn både for den med rygsmerter men og deres partner. Lynlås og link senge er en god mulighed, hvis fastheds præferencerne er meget forskellige.

 

  • Tænke også over sengens højde. Har du nemt ved at komme ind og ud af sengen, eller har du behov for en justerbar seng for at gøre det lettere?

 

  • Foruden sengen, er det også vigtigt at være opmærksom på at vælge den rigtige hovedpude, der skal støtte halsen på linje med resten af rygsøjlen, så du ikke ligger skævt.

 

Find drømmesengen hos ILVA

Hos ILVA finder du et stort udvalg af kvalitetssenge, der vil sikre dig en god nattesøvn og minimale rygsmerter (såfremt du ikke allerede er plaget af rygsmerter). Sengene fås i flere forskellige prislejer afhængig af kvalitet og funktioner, hvorfor det er en god idé enten at tage ud i en butik og prøve sengene eller læse en masse om de forskellige senge, inden du bestiller en ny seng.

Skriv en kommentar

Post Navigation