Få bedre helbred med en tur til Fuerteventura
Man kan statistisk set leve både sundere og længere, hvis man holder sig til en sund og nærende kost frem for at spise store portioner af fed dansk mad, som indeholder alt for få næringsstoffer og mineraler. Denne viden er specialisterne kommet frem til på flere måder, og derfor er det heller ikke overraskende, at den gennemsnitlige levealder er højere ned langs sydens sol, idet sydeuropæere fortrinsvist spiser Middelhavskost, som er sund og næringsrig mad.
Man bør derfor forkæle sig selv og familien ved jævnligt at rejse ned sydpå, så man dels kommer mere ud i solen, kommer mere ud i lækkert badevand, og man stresser mere af og får en sundere levevis frem for stress og jag og den usunde kost i den danske hverdag.
Ferieøen Fuerteventura
Mange rejser på ferie til De Kanariske Øer, hvor man det meste af året kan nyde et herligt tropisk klima samt god mad og mange naturoplevelser. Hvis man især ønsker en mere stille ferie uden at møde for mange turister, så kan man få det hele ved at besøge øen Fuerteventura, som faktisk er den næststørste af De Kanariske Øer. Fuerteventura fremstår generelt mere uspoleret end sine naboøer, da der kommer færre turister til denne ferieø, og her finder man ikke et forjaget turistmiljø, idet her ikke er så mange hoteller, byggerier eller hektisk trafik.
Til gengæld finder man nogle af Europas absolut bedste strande, som består af brede og gyldne sandstrande rundt om hele øen. Det er nemt at finde en privat strand, som man kan hygge sig ved. På øen er der masser af oplevelser for både børn og voksne, så derfor rejser mange for eksempel med Spies Rejser til Fuerteventura, idet de har mange afgange og konkurrencedygtige priser med både flybillet og hotel. I dette klima kan man nyde solens varme stråler hver dag, tage på opdagelse i naturen og stresse af med at nyde mange eksotiske planter og dyrearter, og der findes mange vandsportsaktiviteter til de aktive turister.
Den sunde Middelhavskost
En ferietur eller et permanent ophold nede langs sydens sol betyder mere Middelhavskost, idet landene omkring Middelhavet især lever af friskfangede fisk, der har masser af Omega fedtsyrer, som de fleste får alt for lidt af. Desuden består Middelhavskosten hovedsageligt af store mængder vegetabilske fødevarer, bønner, nødder, korn, frø, fjerkræ samt olivenolie. Forskningen er kommet frem til, at Middelhavskost har mange sundhedsmæssige fordele såsom reduceret risiko for hukommelsestab og tab af kognitive evner samt færre hjerte-kar-sygdomme. En spørgeskemaundersøgelse offentliggjort i ”Annals of Internal Medicine”
kom frem til, man med Middelhavskost på programmet kunne opnå hele 40 % større chance for at blive over 70 år. Undersøgelsen viste også, de havde meget lavere risiko for 11 kroniske sygdomme herunder. nyresvigt, kræft, diabetes 2 og Parkinsons sygdom. Tillige kunne folk med Middelhavskost dokumentere ingen fysiske handicap, ingen tegn på kognitiv svækkelse og ingen tegn på psykiske problemer. Det er derfor sundere med en kost bestående af vegetabilske fødevarer, fuldkorn og fisk eller langkædede omega-3 flerumættede fedtsyrer. Det er også sundere at spise mindre rødt og forarbejdet kød samt mindre mængder alkohol.