Pandekager er en del af barndommen for de fleste, tror jeg. Hvis jeg lukker øjnene kan jeg stadig genkalde mig de weekend morgener hvor min søster og jeg blev vækket til duften af pandekager. Min far lavede dem altid i en lille pande, og de blev serveret løbende. Altså ikke noget med en stor stak af gangen. Tilbehør var sukker, syltetøj og ahornsirup.

Kun fantasien sætter grænsen når det kommer til pandekager. Pandekager er jo en fantastisk dessert, hvor stort set alt kan tilføjes. Is, bananer, jordbær, chokoladesauce. Listen er alenlang, men det er ikke nødvendigvis altid de mest sunde varianter. Et sundere alternativ er f.eks. pandekager som aftensmad med forskellig fyld. Når jeg tænker efter, så tror jeg faktisk at det var det første jeg lavede helt for mig selv dengang jeg stadig boede hjemme. Bare den banale med kødsauce. Det lykkedes ganske godt, og det har nok været medvirkende til min lyst til at lave mad den dag i dag.

Madpandekager med kødsauce kan godt blive lidt trivielt i længden, så her er et par ideer til andre varianter: bananpandekager med jordbæris og karamelsauce, pandekagelagkage og den allestedsnærværende pandekagekage, også et minde fra barndommen.

 

Amerikanske pandekager som alternativ

Den amerikanske morgenmadsvariant bør prøves i hvert fald en gang i livet. Den kan virke overvældende, men på det rigtige tidspunkt er det en fænomenal spise.