Får du nok væske?

Mange danskere er tilbøjelige til ikke at få drukket nok vand i løbet af dagen, hvilket man hurtigt vil kunne mærke konsekvenserne af i form af træthed, ondt i hovedet, fordøjelsesproblemer eller lignende.

Det er enormt vigtigt at få nok væske i løbet af dagen og ikke mindst finde en sund væskebalance, således at man indtager vand igennem hele dagen.

To liter om dagen

Som tommelfingerregel siger man, at man skal drikke omkring to liter vand om dagen. Dette er imidlertid for en gennemsnitsperson på omkring 60 kilo, så hvis man er større har man selvfølgelig også et større væske behov, hvorimod hvis man er mindre, har man et mindre væskebehov. Ikke desto mindre er det en god tommelfingerregel at holde sig til, hvis man har det med at glemme at få nok væske i løbet af dagen.

Derudover er det vigtigt at huske på, at vi har behov for mere væske, hvis vi for eksempel har trænet. Det skyldes, at man sveder en masse, når man træner og derfor har behov for mere væske. Det samme gælder om sommeren, hvor man også sveder mere.

En anden ting, der er vigtig at huske på, når det gælder væskebalance er, at det er vigtigt at indtage en jævn mængde væske gennem hele dagen. Det nytter ikke noget at drikke to liter vand om morgenen og så tro, at man ikke behøver at drikke noget resten af dagen. Vi er ikke kameler og har derfor ikke et lager til vand, hvorfor det er vigtigt at indtage vand gennem hele dagen.

Synes du det kan være svært at indtage nok vand i løbet af en dag, kan du prøve at friske det op med citroner, agurker eller lignende for at give det en mere spændende smag. Det er samtidig en god måde at få nogle vitaminer på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation