Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen.

Oplever du rygproblemer, knæproblemer eller det helt tredje? Eller er du måske bange for, at forskellige skader er på vej? Med det helt rette udstyr kan du undgå og forebygge skader – både når du løber, men også når du går. I denne artikel kan du få gode råd til valg af løbeudstyr, så du bedst muligt kan undgå skader ved løb og gang.

Løbesko, som passer til dig

Har du købt dine løbesko uden at have taget en løbetest? Så har du i realiteten ingen egentlig idé om, hvorvidt disse løbesko er de rigtige for dig. Hos mange sportsforretninger kan du få detaljeret vejledning til valg af din nye løbesko – og hos mange sportsforretninger foretager de sågar gerne en løbetest af dig. På denne måde kan professionelle medarbejdere vurderer, præcis hvilken sko der er bedst og mest komfortabel til dig. Hvis du herigennem får anbefalet den helt rigtige løbesko, vil denne ligeledes være skadesforebyggende, da den støtter dig de rigtige steder. Hvis du derimod allerede har en skade i knæet, foden, eller måske ryggen, er sagen en anden. Så vil det nemlig være en god idé at kontakte en fysioterapeut, som imod betaling både kan vejlede dig omkring køb af de rigtige løbesko, men som også kan varetage genoptræningen, så du kan komme af med din skade. Hvis din fysioterapeut anbefaler dig en løbesko, kan du med stor sandsynlighed købe den på nettet. Hos Intersport har de et bredt udvalg af løbesko, som er velegnet til mange forskellige løbestil. Find løbesko her.

Den rigtige påklædning

Når du er ude at trave eller løbe, er den rigtige påklædning ligeledes vigtig. Den rigtige påklædning er behagelig og kan ligeledes forebygge sygdomme – især i vinterhalvåret. Når du løber, sveder du meget, og derfor skal din påklædning altid være forholdsvis let. Hvis det er frostgrader kan du dog sagtens fryse, hvis du begiver dig ud på en løbetur med for let påklædning. Det gælder derfor altid om at finde en god balance, så du hverken får for meget eller for lidt tøj på. Her er en hovedregel, at du skal plusse den nuværende temperatur med 15 grader for at finde den såkaldte ”løbetemperatur”. Hvis termometeret siger -5 grader, skal du altså klæde dig på, som skulle du være inaktiv udenfor i 10 grader. Husk derfor at dække ørene, hænderne og halsen til, da disse ofte kan forblive kolde, når du løber i vintervejret.

Hvis du derimod skal trave, skal påklædningen være en anden. Let, men stadig varm og komfortabel. Køb en vindjakke, som kan holde dig varm, og køb et par handsker, som kan holde kulden ude. Alt efter aktivitetsniveauet kan du ligeledes tage et par behageligt vintertights på benene. På denne måde holder du kulden ude, så din travetur kan blive behagelig. Husk ligeledes at få dækket ørene til.

Med disse påklædningsråd kan du forhåbentligt holde dig sygdomsfri i vinterhalvåret. Og husk – vinteren er absolut ikke en undskyldning for ikke at dyrke motion og holde sig aktiv.