Har du en periode lige nu, hvor du føler dig ekstra presset eller decideret stresset? Og kan du ikke helt finde ud af, hvad du skal gøre for at afhjælpe det? Så bør du sætte en film på. Undersøgelser viser nemlig, at det kan virke afstressende.

Hvorfor virker film mod stress?

For det første er film afhjælpende mod stress, da du ligger dig hen på en sofa for at lave absolut ingenting. For det andet er film med til at distrahere fra tanker. Det vil med andre ord sige, at det er afstressende, fordi du lever dig ind i fortællingen og bare slapper af. Hjernen kobler simpelthen fra. Det er netop det, der skal til for, at du kommer ud af den stressede tilstand i kroppen. For den har brug for, at du laver absolut ingenting og bare giver dig hen til noget.

Hvilken slags film er afstressende?

Det er klart, at film og serier med vold og ødelæggelse ikke er særligt afstressende. Det er med til at frembringe en stresstilstand i kroppen, hvilket jo netop er det, du skal undgå.

Se derfor i stedet helt uskyldige film såsom Dirch Passer, Far til Fire og Notting Hill. Filmene må også gerne få dig til at smile, da det er et af de bedste midler mod stress. Så find de gode gamle klassikere frem og læg dig på sofaen!

Hvad virker ellers godt mod stress?

Det er selvfølgelig ikke sundt at ligge på sofaen dagen lang, dag efter dag. Kombiner derfor gerne dine film- eller seriemarathons med gode gåture ude i det fri. Det er stimulerende og afslappende og får din krop helt ned i gear.

Det er altid godt at røre sig. Så hvis du har en hund er skoven et oplagt sted, hvor du både kan være dig selv, men også holde gang i dig selv, uden det stresser dig.