Gør dig værdifuld på arbejdsmarkedet med et hygiejnekursus
Indenfor fødevareindustrien og restaurationsbranchen er det essentielt at have alle relevante hygiejnekurser som medarbejder. Det vil gøre dig mere værdifuld for potentielle arbejdsgivere, så hvis du har svært ved at finde job eller bare gerne, vil dygtiggøre dig for din arbejdsplads’ skyld, så tag et hygiejnekursus gennem Hotel- og Restaurantskolen. Så vil du med sikkerhed blive klædt ordentligt på til et job i fødevarebranchen.
Derfor er hygiejnen i køkkenet vigtig
Korrekt hygiejne er meget vigtigt, når det kommer til madlavning. Uden at vaske hænder og køkkenredskaber, kan sygdomme let spredes. Da krydskontaminering er en væsentlig årsag til madforgiftning og kan overføre bakterier fra en fødevare til andre fødevarer, er det afgørende at være opmærksom på, hvordan det spredes, så det kan forebygges. Madforgiftning spredes, når en madvare, hovedsagelig rå mad, kommer i kontakt med andre typer af fødevarer. Bakterier kan også overføres indirekte fra, for eksempel, hænder, værktøj, overflader, knive og tøj. En ting du kan gøre for at undgå krydskontaminering er at bruge separate skærebrætter til henholdsvis rå og kogte fødevarer. Derudover skal køleskabe også kontrolleres regelmæssigt for at sikre, at de kører på den rette temperatur, og de bør også rengøres, både indeni og udenpå.
Hvis du har en restaurant eller på anden måde arbejder med fødevarer, er du nødt til at sørge for, at du har alle de rigtige kurser og certificeringer. Snak med den ansvarlige på din arbejdsplads for at sikre, at du har alle relevante hygiejnekurser. Fødevarehygiejne er afgørende for at sikre sunde fødevarer.
Har du ikke de nødvendige hygiejnekurser, kan du tage et hygiejnekursus gennem Hotel- og Restaurantskolen, så du er opdateret med det seneste nye indenfor fødevarehygiejne.