Det burde være en udbredt familieaktivitet at have et område til dyrkning af grøntsager og andre nytteplanter, hvor man flere gange om ugen kan pusle om nytteplanterne, som kan gro og trives i drivhuse, i krukker, i altankasser eller blot i urtehaver. Man får dog det bedste udbytte i drivhuse, da man her kan beskytte sine planter mod vejrlig som regn, sne og blæst, så man her kan dyrke alle mulige grøntsager og planter hele året rundt. Fordelen ved at dyrke sine egne grøntsager er mange, da man dels opnår gode sunde og friske økologiske råvarer, men man sparer faktisk en formue i løbet af året ved at dyrke en del grøntsager selv, og det kan nemt løbe op i en besparelse på flere tusinde kr. årligt. Derfor kan det være sund logik i at købe et topmoderne drivhus med alle de moderne funktioner som:

  • Holdbare materialer såsom polycarbonat og aluminium med mange års levetid
  • Oplukkelige døre og vinduer
  • Automatisk funktion til luftcirkulation og udluftning
  • Automatisk vandingssystem
  • Anvendelse af varme og lamper til planterne
  • Mulighed for montering af isolerende sokkel

Moderne drivhuse kan købes hos de største byggemarkeder landet over, og de koster ofte omkring 1.000 kr. pr. kvadratmeter, når drivhuset er fremstillet af solide kvalitetsmaterialer, og man finder faktisk de bedste tilbud på drivhuse på internettet, da man her kan handle direkte med producenten af drivhusene, og webbutikken Hobbydrivhuse.dk er en af de største, hvor man har yderst billige priser samt et stort og varieret udvalg af drivhuse.

Derfor er grøntsager så sunde

Der er lavet mange analyser og test af grøntsager og frugt, og de indeholder kort sagt mange af kroppens nødvendige mineraler og vitaminer. Grøntsager er sunde, da de indeholder relativt få kalorier, og især de grove grønsager indeholder mange vigtige kostfibre. Hvis man jævnligt spiser frugt og mange grønsager, vil man derfor nemmere kunne holde sin idealvægt samt opnå en vigtig forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og visse former for kræft. Man bør spise mindst 600 gram grønsager og frugtdagligt, og mindst halvdelen skal være grønsager. Det er bedst at spise de grove grønsager som løg, ærter, broccoli, blomkål, rodfrugter og bønner. Man kan tilberede grøntsager på mange måder, idet de jo kan bages, koges, dampes eller steges. Nødder og tørret frugt tæller ikke med som frugt og grønt, men de er alligevel et godt alternativ til slik og andre søde sager, da de indeholder vitaminer og mineraler. Kartofler tæller heller ikke med som en sund grøntsag, da kartofler især består af kulhydrater, som er tomme kalorier.

Forskelle på grøntsager

Man opdeler normalt grøntsager i fine samt grove kategorier. Fine grønsager kalder man frugter som tomater, agurker, peberfrugter og squash. Bladgrøntsager som salat og spinat hører også til de fine grøntsager. Grove grønsager er som regel rodfrugter såsom gulerødder, rødbeder, selleri, persillerod og pastinak, men kategorien inkluderer også kål samt bælgfrugter, så her finder man altså broccoli, blomkål, rosenkål, spidskål, hvidkål, rødkål, grønkål samt ærter og bønner. De grove grøntsager skal normalt tilberedes, før man spiser dem. Men alle disse mange typer af grøntsager kan man med fordel dyrke hjemme ved sin egen bolig i et godt drivhus, og man kan dels leve sundere og billigere samt give familien en nyttig fælles hobby med at vedligeholde planterne i drivhuset.