Det har faktisk vist sig, at det er godt for helbredet at rejse rundt i verden og betragte andre kulturer, således man bedre kan relatere sin egen tilværelse i forhold til andres liv. Det har sikkert også noget at gøre med, at hjernen får mulighed for at slappe af, således man derved kan stresse af og få blodtrykket ned på et normalt niveau.

Kort sagt har vi alle brug for at holde ferie væk fra hverdagen nogle uger om året, og de fleste af os fra det kolde Danmark foretrækker sydens lande omkring Middelhavet, hvor man både kan nyde solen, varmen, palmerne og de lange dejlige strande, hvor man så kan nyde en afslappende strandferie. Har du hørt om stedet Chania Kreta?

Ferie i Chania

Chania by er en populær turistdestination på øen Kreta i det græske øhav, og det skyldes nok de charmerende små gader i den gamle bydel såsom kvartererne Kastelli, Topanas og Evraiki. Turisterne vil kunne opleve de smalle gyder, den maleriske havn, en masse smukt dekorerede husfacader, venezianske paladser og tyrkiske huse.

Byen rummer et marked, hvor man nemt kan finde friske råvarer blandt andet friske fisk, frugt, grøntsager, krydderurter og lædervarer. Stemningen er intens og bevægende på denne basar, og om natten er der så gang i Chanias livlige natteliv nede ved havnen omkring vestlige del af havnepromenaden.

De historisk interesserede bør besøge byens mange smukke bygningsværker såsom den imponerende kirke Agios Nikolaos, som dog blev erobret af Tyrkiet og ombygget til ”Den Kejserlige Moské”.

Nu er det så blevet til en kirke igen, men det er yderst interessant at se den dag i dag et bygningsværk, som både rummer et kirketårn samt en minaret i samme bygning. Børnefamilierne vil trives i byen, da der findes mange børnevenlige strande inde i små bugter, hvor bølgerne ikke rigtig kan få fat.

Hvor køber man bedst rejser til Chania?

Flere rejsebureauer kan tilbyde rejser til Chania Kreta, og her vil jeg kun omtale en enkelt nemlig Sunweb, idet man her nemt og enkelt kan vælge flere former for ferie i Chania, og man kan selv sammensætte rejser til Chania, hvor man dels vælger dato, antal personer samt pakkeløsning.

Pakkeløsningen kan bestå af selve flyrejsen eventuelt med tillæg af hotel, og endeligt pakken all inclusive, hvor man får både flyrejse, hotel samt fuld forplejning med måltider. Denne luksuspakke gør rejsen helt perfekt, så du slipper for at koncentrere dig om den slags problemer, således du blot sørger for at nyde ferien og komme i bedre form både mentalt og fysisk.