Rygning og træning – en dårlig kombination

Nå man forsøger at komme i god form, så er det af yderste vigtighed, at man passer godt på sin krop og ikke fylder den med alverdens giftstoffer. Det betyder, at man skal spise sund og varieret kost og drikke masser af vand. Junkfood, sodavand og slik er alle med til at give en negativ virkning på kroppen.

Men det er ikke kun, når det kommer til kosten, at man skal være opmærksom. For, hvad nu med de cigaretter? Kan man ryge og stadig få det bedste ud af sin træning? Det kan besvares ganske kort med et rungende nej. Naturligvis kan man ikke få de samme gode resultater ved træningen, hvis man fylder kroppen med de mange giftstoffer, der er i er tobak.

Rygning er på alle måder en usund vane, der absolut intet positivt kan siges om. Hvis du stopper med at ryge, vil du opleve, at du får det bedre, men det er nemmere sagt end gjort. Nikotin gør en meget afhængig og det er det, som hjælper mange med at klare en stresset hverdag. Men det optimale er at lade helt være, hvis du vil opleve resultater med din træning og skabe en sundere hverdag.

Tobak og træning

Når du ryger en cigaret, så trækker du intet mindre en 4000 forskellige giftstoffer ned i dine lunger. Deriblandt tjære, der sætter sig godt fast i lungerne, og man behøver ikke være læge for at vide, at det er en skidt ting. Især i forbindelse med træning, hvor ens lungekapacitet er ganske afgørende. Ved cardiotræning er dine lunger en af de allervigtigste ting, og når din vejrtrækning hæmmes af tjæren, så vil du automatisk begynde at opleve dårligere resultater.

Udover tjæren vil du uden tvivl opdage, at de mange giftstoffer er med til at gøre dig uoplagt og give dig en generel følelse af usundhed. Tobaksrygning er en afhængighed, på samme plan som alkohol og andre rusmidler. Derfor vil det være en fordel for dig, hvis du kunne slippe helt af med den afhængighed.

 

Hvad med e-cigaretter?

Men hvad gør man så, hvis man overhovedet ikke kan undvære sin nikotin og følelsen af at ryge? Kan man måske benytte en e-cigaret, og stadig træne effektivt?

Ja det kan man som sådan godt. Når du ryger en e-cigaret, er det først og fremmest ikke røg, men damp du suger ned i lungerne. Det er en væske med smag, der varmes op og fordamper. Så i forbindelse med træning vil du kunne mærke en betydelig forskel, hvis du i stedet for et par cigaretter, damper en smule på en e-cigaret. Se på www.pandacig.dk hvilket stort udvalg at e-cigaretter og væske du kan få.

Forsøger du at smide lidt ekstra kilo og komme i bedre form, men samtidig har svært ved at stoppe med at ryge? I så fald kan du skifte over til en e-cigaret, der ikke er nær så usundt. Dog vil det ultimativt være bedst for dig og dit helbred, hvis du helt kan stoppe med at ryge.

Skriv en kommentar

Post Navigation