Category Archives: Sundhedsblog

Medicinsk cannabis gør større indtog på det danske marked

Young handsome man happy portrait outdoors.

På trods af at medicinsk cannabis er noget, der faktisk har eksisteret i rigtig mange år, så er det først i løbet af de seneste par år, at det for alvor er noget, der har fået fat på det danske marked. Der er flere og flere, der er begyndt at få øjnene op for det i en medicinsk sammenhæng. Det betyder også, at det stille og roligt er noget, der bevæger sig mere ud til masserne og er med tiden også blevet et meget omdiskuteret emne med mange forskellige holdninger.

Der har blandt andet være rigtig mange debatter om, hvorvidt det burde være lovligt eller ej – og om det i det hele taget er lovligt i skrivende stund. Hvis det er noget, du gerne vil undersøge nærmere, så læs mere her, hvor du – med garanti – kan finde svar på langt de fleste af de spørgsmål, du sidder med. Det er noget, der gør sig gældende, uanset om du er typen, der blot vil vide mere om det eller du reelt set har overvejet at lade dig behandle af lovlig cannabis. Du bør altid kontakte din egen læge inden og sørge for han er inde over behandlingen.

De fleste vælger såkaldt CBD-olie

I dag kan du finde op til flere typer af medicinsk cannabis, når du søger efter det. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at den mest kendte af slagsen er CBD-olie. Derfor er det også dén, der vælges af langt de fleste, der ønsker at gå i gang med at lade sig behandle af medicinsk cannabis. Det skyldes i høj grad at det er et middel, der kan afhjælpe rigtig meget, da det har mange forskellige sunde indvirkninger på kroppen, som blandt andet tæller følgende:

 • Antiinflammatorisk
 • Neurobeskyttende
 • Angstdæmpende
 • Antidepressivt middel
 • Smertestillende middel
 • Antypsykotika

Kan det være farligt at købe og bruge CBD-olie?

Der er rigtig mange, der har taget godt imod CBD-olie på det danske marked, men der er dog også andre, der har en lidt mere skeptisk tilgang til tingene. Det handler tit om, at de er bange for, at det er noget, der kan vise sig at have en skadelig effekt på dem.

Hvis du blot sørger for at købe ren CBD-olie af høj kvalitet, så har dog ikke noget at være bange for. Det kan du bl.a. være sikker på, at du får hos CBD24.dk. Klik her, hvis du vil læse nærmere.

Fem grunde til at elske Aalborg

Danmarks fjerdestørste by er så absolut en af de populære på rigtig mange fronter. Der er nemlig mange gode grunde til at være vild med den nordjyske hovedstad, som da også har oplevet stor vækst i en lang årrække. Men hvad er det, som gør Aalborg til noget ganske særligt? Det kigger vi nærmere på her.

Er du en af dem, som overvejer, hvor din fremtid skal være? Måske er det værd at overveje, om Aalborg er det rigtige sted at bo. Der er nemlig tale om en rigtig storby, som alligevel både passer perfekt til familier og unge. Men hvad er det så, som gør Aalborg til en rigtig dejlig by?

Dejlig størrelse

Aalborg er helt sikkert en by, som mange vil finde interessant, når man kigger på størrelsen. Det er en by, som på mange måder har præg af storbyliv, men som på andre måder ikke er så uoverskuelig i størrelsen. Synes du eksempelvis, København er for stor en mundfuld til dig, så er Aalborg måske det rette sted at søge hen. Her kan du opbygge et netværk rundt om dig, men du kan samtidig opleve nye ting hver dag, fordi der trods alt bor mange tusinde mennesker i byen.

Det er samtidig en størrelse, som giver plads til forskellige kulturer og holdninger, og derudover er der en ganske speciel stemning i byen, som vi vender tilbage til.

Har det hele

Er du vild med at gå i byen, så er Jomfru Ane Gade et af de mest kendte steder til den slags i landet. Her finder du stort set hele Aalborgs byliv på en enkelt gade, og det giver bare en fantastisk mulighed for at prøve mange forskellige steder på samme aften.

Derudover er Aalborg selvfølgelig en by, som rummer meget andet. Du kan altid finde de ting, du har brug for, og der er mulighed for at hente noget af den bedste ekspertise på mange områder. Leder du eksempelvis efter en god fysioterapeut, læge eller kiropraktor, så er Aalborg en by, som i høj grad rummer den slags. Her kan du finde en kiropraktor i Aalborg.

God til alle

Aalborg er en by, som rummer alle størrelser, og rigtig mange familier bosætter sig i og omkring Aalborg, fordi størrelsen er perfekt. Derudover det selvfølgelig også en populær studieby, hvor mange universitetsstuderende hvert år dygtiggør sig.

Der er dermed tale om en storby, hvor der findes mange forskellige mennesker, hvilket gør det hele lidt mere interessant.

God atmosfære

Det hjælper også på, at atmosfæren i byen er ganske speciel, og man føler sig virkelig som en del af en kultur i Aalborg. De lokale sportshold bliver støttet, og der er generel stor interesse for det lokale.

Aalborg er også et sted, som rummer dejlig natur, og det er oplagt til en god løbetur i det fri. Er du mere til at løbe indenfor, kan du selvfølgelig anskaffe dig apparater til privat brug. Mangler du motion til hjemmet? Du finder løbebånd her.

Sund med sund på

Ønsker du bare at finde opskriften på, hvordan du bliver mest mulig sund? Rigtig mange går med netop de tanker, men der findes (desværre) ikke en direkte formel på, hvordan man lever sundest. Der er dog masser af anvisninger, man kan følge, ligesom det heller ikke er svært at få gode råd rundt omkring.

Denne artikel vil også give dig nogle gode råd, men det vigtigste af dem alle handler dog ikke direkte om noget, du nødvendigvis skal ændre. Der er nemlig mange gode grunde til at lytte til det indre, når man skal være sund. Man skal nemlig gøre det, som føles bedst og mest rigtigt for sjælen. En stor del af sundheden handler om, at man laver noget, man godt kan lide.

Selvom du måske tænker, at du ikke har drømmejobbet lige nu, eller at du gerne ville have haft noget mere fritid, så er det stadig vigtigt at prioritere nogle ting, du rent faktisk nyder. Det kan give en større ro i sindet, og det er i den grad også med til at skabe en sundere livsstil for dig selv.

Mange muligheder med økologi

Kigger vi lidt mere på det fysiske, så er det oplagt at starte med økologi. Der er enormt mange fordele ved at gå den økologiske vej, og det er da også noget, som er ganske anerkendt i de fleste kredse. Det skyldes flere ting, men først og fremmest er det selvfølgelig nogle meget naturlige varer, du putter i munden. Det kan hjælpe til, at du får en bedre fornemmelse i kroppen, og så smager det i mange tilfælde også rigtig lækkert. Vil du gerne have samlede økologiske pakker, kan du læse mere om økologiske kasser her.

Du kan selvfølgelig også bruge økologi til at give dig selv bedre samvittighed, hvis du har brug for den slags – eller hvis du bare vil gøre noget godt for kloden. Økologi er nemlig langt mere miljøvenligt, og det er noget, mange går højt op i, netop i tider som disse. Tænk derfor over, hvordan du faktisk også er med til at gøre noget godt i en større sammenhæng.

Fisk er vejen frem

Fisk er selvfølgelig et af de alternativer, som er meget anerkendt som sundt. Det skyldes, at fisk bare gør mange gode ting for vores kroppe. Først og fremmest er det fede fisk, som giver dig den omega3, som sundhedseksperterne så ofte taler om. Omega3 er godt for mange ting, og blandt dem kan nævnes, at det er antiinflammatorisk, godt for hjertet og kan modvirke forskellige kræftformer. Det kan du jo lige tænke med, når du står ved fiskemanden.

Væske og grønt

Det er vigtigt at drikke nok vand, for det er med til at skylle nogle af de dårlige ting ud, som din krop selvfølgelig også tager imod. Vand er en simpel måde at skabe en god væskebalance, som er en stor del af at være sund og føle sig godt tilpas. Drik gerne mindst et par liter væske dagligt.

Gode tiltag til at opnå en sundere hverdag

Mange drømmer om en sundere hverdag. Det er dog ikke alle, der er villige til at gøre, hvad der skal til. Hvis du føler, at du er klar på at ændre radikalt på flere aspekter af din hverdag for at opnå en sundere livsstil, så har du den rette indstilling – nu skal du blot vide, hvad du skal ændre på. Det kan du heldigvis blive klogere på i denne artikel.

Bliv bedre til at motionere i dagligdagen

En stor del af, at have en sund livsstil er, at du er god til at motionere og generelt set leve en aktiv livsstil. Hvis du ikke er helt så dygtig til dette, så skal du naturligvis starte her. Du kan enten vælge at løbe et par gange om ugen, hoppe på din cykel eller derimod besøge motionscenteret. Der er tilmed også mulighed for at motionere i dit eget hjem.

Sund koster en vital del af en sund hverdag

Det er naturligvis ikke til at komme udenom, at hvis du ønsker at leve sundt til hverdag, så kræver det også, at du er villig til at indtage en sund kost. Det betyder ikke, at du ikke måde nyde et glas koldt cola eller en lækker italiensk is i ny og næ. Det betyder blot, at du generelt set skal spise sund og nærende kost i stedet for junkfood og deslige.

Drop cigaretterne for alvor

Selvom nedtrapning selvfølgelig også er sundere end dit nuværende niveau, så bør der ikke herske nogen tvivl om, at du i stedet bør droppe cigaretterne for alvor. Det er meget sundere at droppe det helt end at ryge i ny og næ. Du kan f.eks. gøre brug af en god e-cigaret fra www.danskecigaret.dk til dit rygestop, hvilket vil gøre det en del nemmere.

Gør mere af, hvad der gør dig glad

Glæde og sundhed er noget, der hænger tæt sammen. Hvis du er sund og aktiv, så har du også nemmere ved at blive glad. Hvis du er glad, så har du også nemmere ved at opretholde motivationen til at få en sundere hverdag. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at tage dig tid til at gøre mere af, hvad der gør dig glad i såvel hverdag som weekend.

Der findes også andre tiltag

Der er også mange andre tiltag, der er relevante i denne sammenhæng. Hvis blot du starter med de fire tiltag, der er blevet beskrevet kort ovenfor, så kan du dog være sikker på, at du er på rette kurs. Herefter kan du begynde at bygge på og tilføje andre tiltag til din hverdag.

Firma frokostordning giver sundere personale

Hvis du arbejder i et firma uden en kantine, og I mindst er 10 personer, der spiser sammen omkring middagstid, så bør I absolut overveje at lave en firma frokostordning. Der er nemlig en del fordele med en fleksibel firma frokostordning for både firmaet og de ansatte. I denne artikel stilles der skarpt på både fordele og ulemper ved en firma frokostordning for dets medarbejdere.

De mange fordele ved en firma frokostordning

Prisen på en typisk firma frokostordning ligger på omkring 50 kr. pr. person pr. dag, hvor et cateringfirma kommer på et aftalt tidspunkt med mad til de ansatte i deres frokostpause. Fordelene ved en sådan firma frokostordning er disse:

 • Man slipper selv for at stå for indkøb og at lave egen madpakke.
 • Man får varierede og sunde retter hver dag.
 • De ansatte rystes bedre sammen under måltidet.
 • Prisen er lav, da beløbet er fuldt fradragsberettiget for firmaet.
 • Mindre antal fraværsdage blandt personalet.
 • Et sundt måltid styrker de ansattes arbejdsmoral og sundhed.

Ulemper ved en frokostordning

Der kan være nogle ulemper forbundet med en firma frokostordning, da helst alle skal deltage i ordningen. Der skal i hvert fald være omkring mindst 10 personer klar på samme tidspunkt, hvilket kan give problemer i virksomheder, hvor en stor del af de ansatte er ude at køre i frokostpausen.

Ved en firma frokostordning kan maden naturligvis komme som portionsanretninger, men undertiden kan der forekomme buffet anretninger, så det kan være upraktisk, hvis ikke alle spiser på samme tid.

I Søborg kan I få en firma frokostordning hos Jespers Torvekøkken, der netop leverer sunde og varierede retter til firmaer i lokalområdet, og de kan endda tage individuelle hensyn og levere disse former for mad:

 • Økologisk
 • Vegetarisk
 • Kødfri
 • Glutenfri
 • Laktosefri
 • Uden gris

I andre områder af Danmark er udvalget af cateringfirmaer måske mindre, og måske kan de ikke alle tilbyde samme fleksible ordninger.